• Openingstijden

  LESTIJDENX

  DINSDAG20:30 - 22:00 uur

  VRIJDAG19:00 - 21:30 uur

  ZATERDAGPrive lessen

  ZONDAGPrive lessen

 • 0633933782
 • Contact

  Laat een bericht achter!X

  AdresDinsdag- en vrijdagavond Albardastraat 2 Huizen

  Schrijf je bericht hier

  Jouw bericht wordt verstuurd. Een moment geduld...

  Bedankt voor het versturen van je e-mail! Wij nemen spoedig contact met je op.

  Er was een probleem met het versturen van je bericht. Probeer het aub nog een keer.

  Vul aub voor het versturen alle velden in.

Blog

Eerste zwarte band examen bij Kenpo4U

door admin | In Examens | op november 25, 2018

Vandaag was het zover, het eerste zwarte band examen bij Kenpo4U werd afgenomen! Phillip Maher en Jurgen van den Berg gingen op voor hun eerste graad zwart. Een zeer spannend moment, beiden hadden hier de afgelopen maanden (en jaren) hard voor getraind.

Het afnemen van een zwarte band examen wordt bijgewoond door extern uitgenodigde examinatoren vanuit andere scholen, zodat er vanuit verschillende gezichtspunten kan worden beoordeeld. Naast ons, waren Marcel de Jong van Katsudo Kenpo Nieuwegein, Jaap van de Ridder van Action Kenpo Karate Utrecht, Gerard Kropholler van Wei Long Kenpo uit Rhoden en Erik van den Berg die Jurgen in het verleden veel heeft getraind, aanwezig. 

Om stipt 10 uur begon het examen, waarbij alle technieken, vormen en sets uit het American Kenpo systeem getoond moesten worden. Beide heren waren al met veel intentie bezig, waardoor het spannend was of ze het einde van de test fysiek wel zouden halen. Echter, ook na bijna 4 uur overtuigend het grootste deel van het curriculum te hebben getoond, wisten zij nog steeds op het juiste moment die extra spurt te geven. Vervolgens werden de laatste technieken in flow getoond, om zo ook acuratesse, uitvoering en controle over de tegenstander zichtbaar te maken. Het examen werd afgesloten met een paar rondes sparren. De heren hadden het zwaar, maar er werd karakter en volharding getoond. 

De examinatoren waren er aan het einde unaniem overeens dat beide heren zeker hun zwarte band hadden verdiend. Eindelijk mocht de zwarte band om worden gedaan, een heel speciaal moment. Natuurlijk zijn er altijd punten van verbetering, dan wel zaken die verder kunnen worden uitgediept. Deze punten zijn tijdens het examen en bij de afsluiting meegegeven en worden zeker opgepakt. De volgende stap kan worden gemaakt, tijd voor het verdiepen van de kennis, op naar een nieuw hoofdstuk in het kenpo karate systeem.

Phillip en Jurgen nogmaals van harte gefeliciteerd, jullie hebben beiden een super prestatie neergezet! Welverdiend en top gedaan!

 

Geen comments voor "Eerste zwarte band examen bij Kenpo4U"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

COPYRIGHT ©Kenpo4U 2015. ALL RIGHTS RESERVED.