• Openingstijden

  LESTIJDENX

  DINSDAG20:30 - 22:00 uur

  VRIJDAG19:00 - 21:30 uur

  ZATERDAGPrive lessen

  ZONDAGPrive lessen

 • 0633933782
 • Contact

  Laat een bericht achter!X

  AdresDinsdag Albardastraat Huizen Vrijdag Koers 41 1276 GP Huizen

  Schrijf je bericht hier

  Jouw bericht wordt verstuurd. Een moment geduld...

  Bedankt voor het versturen van je e-mail! Wij nemen spoedig contact met je op.

  Er was een probleem met het versturen van je bericht. Probeer het aub nog een keer.

  Vul aub voor het versturen alle velden in.

Instructeurs

Michael Woudstra

CONTACT Michael Woudstra

Although belt colors show, doesn't mean you know.

 In september 1993 ben ik begonnen met Kenpo Karate in de School van Hans Hesselmann te Utrecht.

Daarvoor heb ik veel verschillende sporten gedaan, maar vond ik nooit iets wat ik echt voor mijzelf kon doen. Uiteindelijk ben ik samen met één van mijn beste vrienden

gaan zoeken naar een vechtsportschool. Zo kwamen we  bij de Action Kenpo Karate Studio in Utrecht. Die avond in september was ik meteen verkocht. Hetgeen wij leerden en de sfeer in de school spraken mij erg aan! Uiteindelijk ging ik alleen verder en ben ik door blijven trainen, 2 a 3 keer in de week. Gaandeweg vulde ik de avondtrainingen aan met privélessen in de ochtend, zodat ik de stof verder uit kon diepen.

Voor ieder niveau worden nieuwe technieken geleerd. Deze grijpen echter terug op de stof die al aangeleerd is. Zo wordt een duidelijke structuur opgebouwd.

In 1998 ging ik voor het eerst mee naar een Europees Kampioenschap. Deze werd in Athene, Griekenland gehouden. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Het evenement bestond uit een toernooi met meerdere divisies en daaromheen kon je meerdere seminars van verschillende instructeurs (voornamelijk uit de Verenigde Staten) volgen. Dit toernooi gaf mij een extra stimulans om door te blijven trainen en voor mijzelf het beste eruit te halen. Kampioenschappen zijn niet verplicht om aan mee te doen. De keuze lag bij mijzelf, wat mij zeer aansprak. Ik ben niet iemand die alleen maar voor competitie gaat.

In maart 2000 deed ik in de Action Kenpo Karate school examen voor mijn zwarte band. Dit examen heb ik met succes behaald. Datzelfde jaar ging ik naar de Europese Kampioenschappen op het eiland Jersey voor de Franse kust. Hier deed ik voor een internationale commissie eveneens mijn zwarte band examen. Ook die behaalde ik met succes. Het evennement op Jersey (georganiseerd door Roy McDonald) was nog groter dan ik daarvoor had meegemaakt!

Voordat ik mijn zwarte band haalde, hielp ik in Utrecht al mee met het lesgeven. Na mijn zwarte band test ben ik begonnen met de leraren opleiding bij de LMA (Leraar Martial Arts), een opleiding opgezet onder de Federatie Oosterse Gevechtskunsten. Na een jaar studie, bestaande uit theorie en praktijk, haalde ik mijn examen.

Het mooie aan alle vechtkunsten is, dat er voor ieder wel wat in te vinden is. Afhanelijk van de interesse die je hebt (mentaal, fysiek). Dit heb ik al kunnen ervaren in andere vechtkunsten als escrima, en boksen. Één van de principes in Kenpo Karate is, om het systeem aan te passen aan het individu en niet andersom. Iedereen beweegt anders, de ene is groot, de ander klein. Dik of dun, man of vrouw en ga zo maar door. Kenpo Karate biedt handvaten om je efficient te laten bewegen en te verdedigen.


Een volgende stap

Mijn partner en ik hebben besloten om samen een school in Huizen te beginnen. Zo willen wij onze passie met anderen delen. Wij trainen en geven nog steeds les in de school in Utrecht. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk naar verschillende seminars in binnen- en buitenland te gaan. De kennis in de school blijft daarmee up to date en nieuwe stof kan aan het materiaal worden toegevoegd.

Kom eens langs in onze school voor een gratis proefles!

COPYRIGHT ©Kenpo4U 2015. ALL RIGHTS RESERVED.